Küldetés

A Neurotech Research and Innovation (NeurotechRI) célja az európai egyetemek közötti strukturált kutatási és innovációs együttműködési rendszer felállítása és támogatása egy integrált és fenntartható stratégia kidolgozása által.

Kuldetes


A hosszútávú közös stratégia kidolgozása elősegíti az együttműködést a NeurotechEU és a NeurotechRI közös rendszerén belül az agykutatás és a kapcsolódó tudományok terén, pozitív hatással az innovációra és az oktatásra, a közös európai értékek figyelembevételével. Az alapkutatás és az alkalmazott tudomány határainak kibővítése ösztönzi az innovációs ökoszisztémákat.

kuldetes2

A NeurotechRI elsődleges céljai:

  1. Skálázható és moduláris irányítási szervezet kialakítása és megvalósítása, több intézményt átfogó, nemzetközi és ágazatközi kutatási együttműködés és kooperatív innováció fejlesztése.
  2. Integrált, hosszú távú és fenntartható stratégia létrehozása.
  3. Cselekvési terv kidolgozása az erőforrások megosztására a tudományos és az innovációs együttműködés előmozdítása érdekében, határoktól függetlenül.
  4. Közös struktúrák kialakítása az együttműködés elősegítése érdekében más európai egyetemi szövetségekkel és egyetemekkel.
  5. A tudományos körök üzleti együttműködésének elősegítése az innovációs kapacitás maximalizálása érdekében.
  6. Az európai integráció hosszú távú fenntarthatóságát veszélyeztető agyelszívás elleni törekvések a kutatás és a tudósok támogatásával.
  7. A sokféleség, a nemek közötti egyenlőség és a befogadás előmozdítása a kutatás és innováció terén.
  8. A nyílt gyakorlatok érvényesítése az oktatásban, a kutatásban és az innovációban.
  9. A lakosság és a hatóságok bevonása a kutatásba és innovációba.
Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 08. 13:53